Huisartsenhuis

Verkoop vastgoed HAMWVL vzw

Het Huisartsenhuis was lange tijd de uitvalsbasis voor het bestuur van HAMWVL en een plaats voor multidisciplinariteit onder de vorm van het Eerstelijnshuis HAMWVL.

Echter, sinds de verhuis van de wachtpost begin 2024, is het gebruik van het huisartsenhuis-gebouw aan De Spil sterk gedaald. Vanuit het bestuur werd er een tijdlang nagedacht over een herbestemming van het gebouw, maar uiteindelijk werd beslist om over te gaan tot de verkoop van het vastgoed. Het gaat hierbij om de benedenverdieping (vroegere wachtpost), evenals de twee appartementen die HAMWVL bezit nl. een appartement op de eerste verdieping dat verhuurd wordt en een appartement op de tweede verdieping dat ingericht is als kantoorruimte. Momenteel zijn we op op zoek naar een makelaar om ons te begeleiden bij de verkoop van deze drie panden. Eens het vastgoed online te koop staat, bezorgen wij u de links naar de website.

Verkoop inboedel: eerste inventaris + foto’s

We willen u hierbij alvast informeren dat ook de inboedel van de panden verkocht zal worden. We geven u in bijlage graag een eerste overzicht van de grote stukken van de inboedel, inclusief foto’s. Op 19 april organiseren de medewerkers van HAMWVL vzw een opruimdag om alle ruimtes leeg te maken. Nadien zal de inboedel online te koop aangeboden worden. U ontvangt later nog de links naar de website waarop de stukken te koop zullen staan.

Stopzetting Eerstelijnshuis

Gezien de verkoop van het vastgoed, zal ook het Eerstelijnshuis-project stopgezet worden eind juni 2024. Op heden zijn er nog consultaties door podoloog Gilles Depourcq en door tabakoloog Christel Depotter. Wij hadden reeds een individueel gesprek met hen begin 2024. Gilles en Christel zullen hun patiënten informeren over de stopzetting en hen verder opvolgen tot eind juni 2024. Podoloog Gilles heeft geen andere praktijklocatie in onze regio, en zal daarom in overleg gaan met collega-podologen om zijn chronische patiënten te kunnen doorverwijzen. De tabakoloog Christel heeft geen chronische patiënten, zij zal richting eind juni ’24 geen nieuwe patiënten meer opstarten voor een reeks van 8 sessies.

Vragen / interesse?

Indien u hieromtrent vragen hebt of alvast interesse hebt in één van de panden of stukken van de inboedel, kunt u contact opnemen met projectmedewerker Isabelle Cailliau via project@hamwvl.be.