Ondersteuning bij COVID

 • Familiehulp en thuisverpleging COVID-patiënten 

  Onder coördinatie van de eerstelijnszones wordt zowel gezinszorg als verpleegkundige zorg georganiseerd voor COVID-patiënten die niet langer verzorging in het ziekenhuis behoeven.

  Momenteel is er voldoende capaciteit om zowel familiehulp als thuisverpleging aan te bieden. Hierbij dan ook een oproep om gebruik te maken van dit aanbod.

  Patiënten kunnen in het kader van cohortezorg tot drie keer per dag worden bezocht voor hygiënische zorg, maaltijden en medicatie. 

  Aanvraag van cohortezorg kan via het telefoonnummer 0800/11 831

  In het kader van praktische organisatie en terugbetaling wordt verzocht om de sociale dienst te contacteren als patiënten een beroep willen doen op de cohortezorg.

 • COVIDCOACHING op maat!

  Een succesvolle beheersing van de Covid-19 epidemie kan, als we de keten van besmettingen zo snel als mogelijk kunnen doorbreken. Dit betekent: strikte toepassing van de hygiëneregels, adequate testing, snelle contactoplijsting én op maat gerichte covidcoaching.

   

  Eerstelijnszone Midden WVL & Eerstelijnzone RITS ontwikkelden, in samenwerking met de lokale besturen, een initiatief voor lokale en op maat gerichte covidcoaching. De covidcoaching ondersteunt “kwetsbare personen” tijdens hun isolatie of quarantaine.

   

 • COVIDteam ELZ Midden WVL: ondersteuning van de praktijken

  Het regionaal aanspreekpunt bundelt meldingen, vragen, cijfers …  rap@elzmiddenwvl.be

  Het COVIDteam bespreekt wekelijks de uitbraken, solidarisering en sensibilisering. Medische expertise is aanwezig.

  • Hulp nodig bij je uitbraak(beheersing)? Nood aan covidcoaching voor (kwetsbare) personen?
  • Heb je (psycho)sociale ondersteuning nodig? Kom je personeel tekort? Nood aan logistieke ondersteuning?
  • Zoek je materiaal of advies rond sensibilisering?

   

  We zoeken naar de meest gepaste oplossing!

   

  De eerstelijnszone Midden WVL en RITS zetten (samen met Midwest) in op contact- en bronopsporing via MiRi: contactopsporing in Midden WVL en RITS.